Sunday, April 29, 2012

Kapal Terbang Kertas

Korang pernah main kapal terbang kertas? Pandai tak buat?
Aku suka juga main kapal terbang kertas. Duduk-duduk saja ada kertas lipat-lipat pastu main-main. Best jer kan. Sekarang ni lagi best sebab aku baling dia pastu suruh Azim pegi kutip.

Zalim ker? Mana ada, aku main-main ngan dia. Dia tak pandai nak terbangkan lagi kapal terbang tu jadi bila dah landing mesti lah Azim yang akan dengan suka hati terkedek-kedek berlari kutip.



Kapal Terbang kertas



Jom sama-sama buat kapal terbang kertas








18 comments:

BlueiceButterfly said...

~mainan smasa bosan dahulu kala..hehe
bdk2 skrg main dlm ipad ja :(

Sis AI said...

Msa kecik2 slalu buat.. Lpas tu buat kapal layar, hahaha! Tp skrg bila baling malas nk kutip, haha! Lpas tu lngsung dah tak buat dh..

TokeY said...

SAYA JUARA SKOLAH!!!..HAHAH bab buat kapal terbang kertas...dgn boat kertas....kikiki...:P

eLL said...

blueice: a'aa budak2 skrg main ipad ja. tapi tak boleh dibiarkan juga nanti diaorang tak jadi kreatif macam kita dulu-dulu kan...hehehehe

sisAl: mmg pasal nak kutip tu yg malas...hehehe, tp skrg akak dah ada pembantu

tokey: yeaahhh...bdk lelaki mesti ada kapal terbang yg canggihkan..ada jet pejuang..betul tu bot kertas pastu main dalam kolam sekolah tak pun masa hujan main dalam longkang...memori3x

Anak Ulu Cheka said...

masa kecik2 suka sgt main ni
bila dah tua ni
ajar anak2 pula main jet kertas ni :)

caliph shuriken said...

wktu kecik2 dulu mmg best main cmni.. siap lipat bg lengkung kt sayap tu ^^

sis92 said...

hee rindunya nak main..dulu siap lawan lagi sapa terbang paling jauh

lagi satu buat kapal :D

hazfee said...

lama tak main kapal terbang kertas. haha.dulu kecik2 suka la main :)

Koding said...

masa skola2 dulu suka main benda ni...

Mia Liana said...

lama betul tak main ni...seronok terbang2...

mama pipie said...

wah best la ada panduan lipat lagi

amy syahiera said...

teringat zaman sekolah rendah dulu :D

Kasih Salina said...

zaman sekolah dulu2..suka main kapal terbang kertas ni..

el said...

kat umah tu pantang budak2 npk kertas sure nak suh wat kapal tobang..kalo buat satu...2org lagi tu berebeut.ha..buat byk2..last abis umah bersepah ngan kertas...mama dah hangin..p kutip kertas2 tu buang dlm tong sampah hahaahaha

Marsha~ said...

sebelum nak campak kena tiup2 dulu depan blkg konon nak bagi laju... hahahahaha...

nik suzana mat tahir said...

lama tak main benda neh. hehe

Cheqna said...

hehe..dah lama tak main kapalterbang kertas :-)

syiela said...

Aiman dah ngajar si Iqbal buat kapal terbang kertas ni.. abih bersepah rumah.. habis kapal terbang tu terbang ataih Double H dan juga mama dan abah.. sabar jela