Friday, April 27, 2012

Beriani Kapitan

Mula-mula ingat nak makan mandi rice. Terbayang Restoran Tarbus kat Batu Feringghi. Tapi hujan lah pulak. Malas sungguh rasanya nak meredah hujan. Plan ditukar nak ronda-ronda dulu, ingat nak pi makan nasi kandar beratur. Pukul 10 baru dia buka. Pastu fikir pulak ker nak makan kat Restoran Hameediah.

Sekali ronda-ronda, tingg... teringat jom makan berianilah kat Restoran Kapitan. Beriani kat di sini agak sedap. Bagi selera kami sekeluarga. Mungkin ada yang berbeza pendapat dengan kami. Lain orang lain lah seleranya.

beriani kapitan


Restoran dia dua tingkat. Yang bawah lebih kepada stail restoran mamak. Anee..roti kosong dua
Ok..siaaapppp (kalau pegi kedai mamak asal order je mesti dia cakap siapp)
Yang tingkat atas suasana nya lebih kepada mewah sikit.
Kami pilih bahagian atas, bukan sebab mewah sebab rasanya kalau ada anak kecik atas lebih sesuai kot..
Atas bawah orang penuh. Bergilir tunggu turn
beriani kapitan

Lokasi restoran ni betul-betul depan Masjid Kapitan
beriani kapitan

Beriani siappp...La Coperra Beriani Chiken..Wallahhhh...
Datang dalam periuk tembaga, bersama dengan ayam yang banyak
Mula-mula korang akan rasa, eleehhh sikit jer nasi dia
Harga dia RM10.50. Kalau beriani kosong (nasi) RM4
beriani kapitan

Sekali tada...banyak. Makan mesti pakai tangan yer, baru mabelessss..yummy..
Sehingga menjilat jari
beriani kapitan

Ini budak nak makan roti, roti canai kosong banjir yer.....
Asal ayah Azim yang nak makan, dah dia berebut nak makan juga so bagi jer lah dia makan
Roti canai kosong RM 1, teh O panas RM 1
beriani kapitan

Lain-lain menu yang famous di sini. Ada roti nan, kebab dan pita.
Korang boleh imagine kot segala menu yang ada kat kedai mamak
beriani kapitan

Jadi nanti bila-bila korang datang Penang, boleh singgah makan sini yer. Harga boleh tahan. Tak mahal sangat lah.






11 comments:

TokeY said...

sedapp...tak....? nak rasa...jugak la....beriani kapitan...:)

mama pipie said...

alahai ell, tergugatnye imanku ini

Mummy Chubby said...

siyesss!! mmg nmpk sgt ler mabeles...

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

BlueiceButterfly said...

~baca entry nie terus lapar :P

hazfee said...

wah! sedap tak? hehe. makan pakai tangan baru best :)

eLL said...

tokey: bagi saya sedap..cubalahh

mama pipie: ini pun mmg tergugat iman..beriani di malam hari mmg tak bagus hehehehe

mummy chubby: mmg mabeless..nanti dtg sini cuba try test tgk..hehehe

iena: tq..nanti akak follow balik yer

blueice: hehehe...ni kak ell pun lapar jugak nihh

hazfee: sedap. makan pakai tgn mmg besss

sue said...

sedap je nampaknya tu..

turbinemanlog said...

selalunya saya makan kat Restoran Hameediah,lain kali saya cuba yg ni.

caliph shuriken said...

skali skala dpt mamam cmni mmg best kn.. klau slalu bole kempis poket, hukk...

nenikuya said...

comey nye azim..