Friday, May 18, 2012

Rindu Sama Korang





Dah lebih 2 minggu tak sempat berblog. Sibuk sungguh. Sibuk aku ni datang bermusim. kalau time ada keja tu bertimpa-timpa kalau free tu free la sangat.

Rindula sama korang. Tak sempat nak jalan-jalan lawat korang. Pada yang datang tu kalau aku tak sempat balas tu minta maaf nanti bila kau dah free sikit aku laju-laju gi jenjalan rumah korang yer.

Aku sekarang dalam fasa akhir sebelum pindah masuk rumah comel kami tu. Uihhh baru aku tau banyak nyer keja bila renovate rumah. Pening kepala nak handle kontraktor lagi, dengan nak beli barang lagi. Duit laju nyer keluar sungguh mengondolkan poket. Kalau pasal bab pindah rumah ni memang aku agak insaf kalau nak buat. Ini kali ke tiga aku berpindah. Letih kot pindah rumah. Tapi kali ni kalau berpindah mungkin kekal (kerana sekarang menetap balik di kg dan kami berpuas hati dengan tenpat kerja sekarang). Paling tidak pun untuk 10 tahun (cehh..perasan ada hati nak pindah lagi..kalau laki aku baca mau dia lekuk kepala sambil bisik kat telinga aku "manyak duitttt").

Dan juga sekarang ni aku tengah cari bahan untuk proposal master aku. Dah jumpa bakal supervisor dan bincang-bincang tajuk dan kos. Aku ingat nak buat full time, tapi bos dan juga merangkap supervisor aku kata masa dan peraturan tak banyak beza. Cuma yang berbeza kos nya kurang sikit daripada full time. Haruslah aku ambik part time kan jimat RM200 utk satu semester. Sekarang terpaksa usung anak ke library, sungguh janggal dan agak mencabar. Ok, Azim memang agak menurut kata dan boleh duduk diam. Cuma volume tu dia tak pandai nak control. Last-last aku angkut buku-buku pegi ke ruangan kanak-kanak. Lega aku bersila di situ dan Azim boleh bebas bermain. Tapi kejap jer pastu dia suruh aku tutup buka dan main dengan dia. Adussss... Cabaran ni untuk lebih berjaya. Korang kalau ada tau pasal artikel kecerdasan emosi dan technostress kongsi-kongsi ler dengan aku yer. Doakan aku selesai dengan flying colours yer. Berdebar ni nak jadi student balik tapi suasana dia mesti dah tak sama macam dulu. Dulu zaman kanak-kanak riang.

Mula-mula kusyuk lahh..Perut dah tak leh cover dah...Huhuhu

Lepas 15 minit dia dah mula main susun-susun buku atas meja

Pusing-pusing ..pastu sibuk duk panggil aku ma..ma kipas ma.. (kadang-kadang dia panggil aku ibu kadang-kadang ma)

Azim dah mula simpan buku-buku balik. Dia suruh aku juga tutup buku..Utup a'aaa..Utup a'aaa


Last-last kami di sini. Lepas Azim masuk banyak juga budak-budak yang datang apa lagi misi aku nak ajak dia balik bukan mudah. Dah buka forum tingkap pulak dengan ibu-ibu yang duk menunggu anak-anak. Dua jam aku tunggu dia main. Makan pun tak mau.


Jangan lupakan aku yer sepanjang ketiadaan aku (huhuhu)...Dont forget me ya...:)
Aku akan kembali





6 comments:

Destur Purnama Jati said...

very nice son

el said...

perghh amek master...
bgslah sambung belajar
ko belajar kt mn..amek coz ape
la ni hang pindah ke mn lak

ha jwb jgn x jwb :)

Mummy Chubby said...

bestnye amik master...mummy berangan nak smbg degree tap ntah la..belum mampu dr segi mental.huhuhu...

Rafi Iskandar said...

hye ,, singah jengok en3 baru awak :)

m!3yr4h_LolLy said...

sama lah. dh lama tak berblogwalking nie. nie pun baru jep blogwalking balik. hee

atie aizam said...

semoga terus sukses yer..