Monday, April 16, 2012

All Time Favourite

Hari-hari mesti fikir nak makan apa dan nak masak apa?
Persoalan yang aku rasa tak der kesudahannya..Huhuhu..
Dalam banyak-banyak menu ada dua menu yang sentiasa menjadi pojaan kami suami isteri.

Menu pertama

Nasi putih panas-panas

Telur mata kerbau + kicap + bawang besar digoreng layu

Nak lebih kick ada cili + kicap

Memang mudah dan membuka selera kan. Balik keja terus masak nasi. Sambil potong bawang dan zass goreng telur dan bawang. Lepas tu boleh bersihkan diri, sembahyang dan kemas rumah sikit-sikit. 10 minit nasi masak dah boleh makan. Senang dan mudah kan. Hehehehe...Boleh makan bertambah ni.

Menu kedua yang memang menjadi all time favourite menu kami adalah


Nasi panas-panas

Telur dadar

Sambal sardin

Kicap + cili padi untuk kasi lebih kick

Kecur liur pulak tengok gambaq-gambaq makanan nih..

Kadang-kadang kalau malas nak makan nasi, menu inilah yang menjadi pilihan.

Makan dengan roti bakar









- gambar nasi, telur dan sardin ehsan pakcik google

17 comments:

aku HaniAsyira said...

hahaha.. mang terbaiklah!!

BUNG MUZAFFAR said...

Oh...selera kita sama rupanya...sedap tak hengatt....!

mama pipie said...

wohooo.. sedapnye.. nak sket

Cik Z@i Pen@nG said...

menu ni mmg sodap gila ahhh...

sis92 said...

uhuk2 meleleh air liur eden
lap jap haha


:D

Mummy Chubby said...

menu2 tu masa bulan pose mmg all time feveret & craving...senang cite, menu wajib sahur.huhuuu

.::: Princess MOMOY :::. said...

uit simple jer tapi sedap

Tinta Lana said...

Salam ell, aduiila..mencik tgk gmbr2 makanan..nanti tetiba asa nak makan lagi walaupn bru pas makan,huk3 @__@

eLL said...

sedapkan..ramai rupanya suka menu ni yer...mudah dan membuka selera..dan juga jimat :)

Koding said...

mana budu???

hazfee said...

huhu, lapar la pulak. kalau nasik panas dengan telur dadar pun ok.

eLL said...

koding: budu kena tambah sendiri

hazfee: menu ni kalau lapar atau teringin bila2 masa pun boleh sediakan

syiela said...

mudah dan cepat tapi menyelerakan! Nyum.. Nyum..

el said...

semua menu2 tu mmg WAJIB dlm umah ni..mmg selera tu bertambah2..hahahah

Sis AI said...

Pergh.. Meleleh air liur, lgi2 yg cili kicap tu. Pergh, mmg kaw! Tp skrg tgh kawal2 mkn cili dah. Sbb sakit hulu hati.. :(

..cik hana.. said...

lauk yang selalu makan time duk umah bujang dulu...walaupun simple tapi memang best! hikhik....

caliph shuriken said...

klau sy menu kedua tu pun kira dh best ^^