Monday, December 14, 2009

Pemilik Bersama - Happy Weekend Part 2

Hari ahad hari untuk ronda-ronda sambil shopping. Kitaorg usik mak suh shopping (selalu mak mesti beli kasut dgn handbeg). Mak cakap malas sebab bulan 3 dah pencen. Tp mak beli juga satu handbeg (mak kata handbeg untuk gi mkn kenduri) kat SOGO. Tp yang best little azim la sebab dapat hadiah stroller dari tok. Hehehe tak sempat ibu & ayah belikan. Tok dah beli dulu. Perjalanan pertama hari ini ialah ke SOGO. Tempat ni kena gi awal. Kalau lewat orang punya ramai tak ingat kena pulak skrg ni ada promosi YES (year end sale). Stroller yg tok beli tu pun banyak juga potongan nyer.

Pastu gi Alamanda pulak. Mak tak beli apa-apa. Mak kata banyak kedai tp pilihan terhad. Tak dinafikan semua boleh dapat kat Alamanda. Aku dok usha outlet Poney & Anakku. Sabar minggu depan kami pulak plan nak gi shopping. Hehehe. Minggu ni jadi pemandu pelancong. Budget tuk beli stroller bleh beli baju kat azim.

Aku ajak makan kat Alamanda tp dikjan ajak gi Taman Warisan Pertanian. Bleh gi melawat sekali dan environtment sana lebih rileks. Lama juga duk sana. Mula2 makan nasi. Lepak2 kejap dibawah pokok sambil ambik turn gi solat. Pastu mula plak sesi kedua. Makan satay (kitaorg satu family memang hantu satay). Setiap kali bila gi makan sekeluarga pasti ada satay. Pastu bleh plak mr. hubby gi beli 4 bungkus roti john. Alamatnyer kena bawa balik tuk dinner la sebab semua dah full. Esok mak & dikmi dah nak balik tinggal la kitaorg 3 beranak di sini. Nak balik kg lambat lg. Plan bulan 2 (time cuti raya cina). Tp mana tau kalau ayah rindu cucu dia, tiba2 ayah ajak mak mai sini.




0 comments: