Wednesday, October 13, 2010

Pemilik Bersama: Kami Suka Nyanyi

Aku memang suka nyanyi..Tp takla sampai tahap berkaraoke..Kata org tua2 nyanyi dalam bilik air..Org tua2 pantang anak dara nyanyi kt dapur, takut dapat suami tua. Sib baik Mr. Hubby ku org muda..ahakkk..sebayala. Sesuaila dgn umur aku ni. Bagi aku bernyanyi tu dapat release tension. Aku enjoy. Tp aku tak pasti plak suara aku sedap ker tak. Yang pasti hatiku terhibur. Kalau naik keta sambil layan lagu. Layan jer nyanyi sekali tak le stress menempun kesesakan jalan raya tu.
Kini aku ada tabiat baru, aku suka bernyanyi dengan my little hero. Apa yg aku nak cerita kat dia aku sampaikan dalam bentuk nyanyian. Kira compose lagu sendiri la ni a.k.a syiok sendiri. Tak kisah la apa org nak kata yg penting aku dan my little hero enjoyyy..Dan yg pasti Mr. Hubby pun dah terpengaruh dengan tabiat ku.
Azim pun dah pandai nyanyi2 kecil. Dalam bahasa dia la.









Aku ada baca dalam positive parenting. Dia kata nyanyian adalah salah satu ransangan terbaik untuk bayi dan kanak2. Aku ajar dia nyanyi bukan nak suh dia jadi penyanyi pun. Hehehe saja suka2, just for fun. Satu lagi aku perasan bila time azan, sure my little hero akan follow, tp dalam bahasa dia juga la. Tapi at least bahasa dia ada lenggok azan.
Now, Azim dah pandai tengok TV yang dia suka barney, upin dan ipin ngan my friend tiger and pooh. Mungkin sebab ada banyak nyanyian. Enjoy sangat bila tgk dia pun sama2 bergoyang dan menyanyi (sekali lg aku maklumkan - nyanyian dalam bahasa dia).

7 comments:

Iman's Umi said...

BETUL KNK2 MMG SUKAKAN NYANYIAN...IMAN PN SUKA BARNEY DAN UPIN IPIN...KLU PERASAN, KNK2 MMG AKN BG PERHATIAN BILA AZAN SBB AZAN ADALAH LAGU YG PLG MERDU KT DUNIA NI, BTL X?

CiK QiQi said...

keh3...qiqi pon kdg cmkak ellgk..kalo nek kete snsorg..mmg bile tang bkak rdio kalo de lagu bknan d ati mmg nyanyi la..hahaha..tau sore qiqi xsodap tp ado den kesah..ahahhaa..bkn de org dgr pon..hehehhe

eLL said...

iman's umi - betul tu.
cikqiqi - sedap atau tak suara tu tak penting janji hati terhibur di kala menempuh kesesakan jln raya..

Cery said...

salam kenal...jom follow memolow

.s.o.f.i.a. said...

ala.......... comelnyer!!!!!!

Che Armster said...

comel gila :P

eLL said...

cery: jom..tq dtg melawat
s.o.f.i.a & che armster: tq..