Thursday, March 11, 2010

Belajar Bidang Lain.... Kerja Bidang Lain

n3 kali ni pasal bidang kijer... byk yg kat luar sana tgh cari kijer, nak tukar kijer dan mcm2 lagi..... kebanyakan org mesti kijer ikut bidang yg dipelajari..
tapi aku sendiri pon kijer x ikut bidang .... yang sepatutnya.

masa study dulu aku amik Elektrik... sbb aku sekolah dulu pon aliran eletrik... jadi kesinambungan laaa.. lepas abis study aku sempat menganggur 2 bln jer...
pekerjaan aku yg pertama...jd operator pengeluaran....kalau lepas SPM @ abis study jawatan ni mmg sesuai sgt...sb kat Penang byk sgt kilang ..jadi jawatan ni mmg bersepah.

pastu aku dpt offer dr syarikat telekomunikasi GLC... (lain bidang dahh)...kijer aku repair line tepon...yang best kijer ni ... boleh masuk umah org sampai bilik tido.. pendek kata kat mana ade tepon dlm umah tu.. semua kena tgk, pastu pecah rahsia... harap umah jer cantik tp dlm umah..cam togkang pecah .. he he he.
antara umah yg aku penah aku sampai ...Datuk Yusof Haslam, Erma fatimah n beberap VVIP yg lain... lepas 6 thn berkhidmat dlm syarikat ni...aku beralih angin...

skang ni aku kijer berkaitan dgn komputer (service, upgrade n maintenance)...pasal bidang ni aku tak ada ikut mana2 kursus @ kelas. aku belajar sendiri jer...

korang lak cam ner...???



16 comments:

maCy said...

klo study len.. then smbg study len.. kije len plak?

eLL said...

ermmm tu semua bergantung kpd rezeki n peluang .... pada aku yg mana peluang tu aku rasa terbaik ..aku rembat jerrr

labizzwkshop said...

dalam bilik usup aslam ade berapa talipon?

admin said...

blasah je kerja untuk carik pengalaman..

eLL said...

dlm bilik dia satu jer, tp umah dia 4@5 tingkat n bilik aku x kira dan setiap bilik umah dia ada tepon....

aNoZ said...

hmm.. biasa la tu. ssh nk dpt kerja yg btol2 dlm bidang kite sbnanye. hehe

Adyshariz said...

ooo...kisah awk mmg best bole wat citer.. saya skolah belajar sastera, bila keje sambung wayar la plak, dh nasib

BeaN MorENo said...

hehe..dah biasa dah benda ni...sebab susah nak dapat kerja sekarang...so sebat jela..hak3

ParkAir said...

erm dah tertulis rezeki lagu tu, dulu aku jadi pelayan kedai seminggu je. lepas tu keje ikut yang aku study dulu, IT.

eLL said...

ya betul... dah tertulis....cuma kita kena usaha lebih laa utk dpt yg terbaikkkk

SwEetForEst said...

sweet pon skang ni keje lari dr topik..hehehe..

AIEN HASHIM said...

btul,btul,btul...kita bljr secretary course tp keje customer service kat call centre..call centre internet plak tu...rezeki kat mana2, redha...

NuRul said...

dulu mcm nak rak blaja it tapi last2 jd hr....huh kalau ku taw

eLL said...

AIEN HASHIM -pasal secretary ni... ada kwn aku sorang ni masa blajar dulu amik elektronik kejer jd secretary... cam ner tuu

Adyshariz- xpe kejer apa pon janji berkat... ada pengalaman.. cam aku wiring umah leh buat, line tpon bleh repair n komputer pon bleh repair.. semua tu bkn bleh beli....

laila said...

lom keje
huhu

Budak Pipi Tembam said...

inilah namanya...tak semua yang kita ingini itu akan kita dapat atau miliki...:)