Thursday, November 11, 2010

Pemilik Bersama: Jom Kita Sarapan Pagi






breakfast
Yang mana satu..

Sarapan apa yer esok? Hehehe itula persoalan yang bermain kt fikiran aku setiap malam. Apa yg nak di masak utk esok pagi. Nak kata rajin sangat tu tak juga. Sebenarnya mungkin dah terbiasa kot. Dari dulu masa sekolah lagi dah biasa mak bekalkan sarapan. So, sekarang aku rasa lg mudah kalau aku bawa sarapan ke tempat keja. Dah tak yah fikir lg nak beli apa. Kat mana nak beli. Lagipun ni lg satu cara tuk aku kawal makan. Hehehe..kalau g beli sarapan pagi, rambang mata plak. Macam2 aku nak beli. Aku diet ka? Tak ler..cuma kadang2 bila terover beli dan aku tak makan semua tu aku rasa membazir plak. Kang lunch nanti aku nak beli lagi. Hahahaha..Nafsu makan.
Selalunya, sarapan yg aku sediakan takderla yg susah sgt. Yang mudah2 jer. Roti adalah sarapan yang paling mudah dan cepat. Kadang2 menu pilihan bihun goreng (malaysia/singapore hehehe), mee goreng (yg ni jarang, sebab mee mkn time panas baru sedap), jemput2 (yg ini kalau aku terlebih masa waktu pagi). Kadang2 salad pun ada (ni kalau mood, perasan omputeh kejap). Takpun nasi goreng ala kg (ikut style kampung akula - letak cili padi + cili merah yang ditumbuk bersama bawang merah + ikan goreng yang tak abis semalam), sedap plak bila cakap pasal nasi goreng ni. Ni speciality mak aku. Ni la menu kegemaran ayah. Kitaorg pun suka. Cili + bawang + ikan goreng tu kena tumbuk baru sedap, kalau di blend menggunakan blender kurang skit kick dia.

10 comments:

FareedSairi said...

jom sarap tosai telur :)

sangat mengenyangkan.hehehe

Jom Komen: keputusan survey kitar semula

mummynana said...

aha sy pun bwk breakfast.. oat je ngan roti.. dah.. tghari tgok keadaan.. tu pun tak de nk mkn byk ler..

Iman's Umi said...

Wah awk sgt rajin...eh kita pn suka nasi goreng letak ikan goreng yg x abis semalam,,,mmg best kn....wah nk blk buatla ptg ni....

biskut said...

nasi lemak pon ok jer...

Kenzo@MrConteng said...

bwk bekal jimat duit poket woo~

Shino said...

pagi2 ak bedal nasi lemak depan rumah ak ni je..jnji knyg...heheh...

Keyyah said...

tetiba bc entry pasal mknn di malam hari...adoii boley lapar balik ni...

+akufobia+ said...

tak biasa sarapan.nanti asyik nak cari tandas je.haha.

Miza Yusof said...

salam singgah. miza datang sini. selamat berkenalan. jemput ke blog miza yaa,

http://hayworlds.blogspot.com/

sumpit said...

lazatnyer... salam perkenalan. i folo u

| Jemputan untuk menyertai GA | Domain untuk dimenangi |

Ikhlas
- Qalish [Dot] Com -