Sunday, June 3, 2012

Kenduri Kawin....Kompang dipalu pengantin baru

Asal cuti sekolah jer mesti banyak terima jemputan kawin. Paling banyak aku terima semalam (2 jun 2012) tapi tak boleh attend sebab ada saudara dekat aku yang kenduri. Seronok wei dapat makan nasi minyak, ayam masak merah, gulai daging, kurma dan air sirap (air sirap rumah kenduri mmg best). Marbeless sungguh. Kena pulak semalam pihak pengantin sediakan banyak kuih-muih. Wah-wahh..dengan penuh tak malu berulang kali pegi makan ker. Hahahaha....

Makan kenduri sambil dengar lagu kawin. Pastu sibuk nak tengok pengantin (macam dah tak boleh tengok lain kali). Dah nama kenduri kawin mestilah nak tengok pengantin kan.

Jom layan lagu kenduri kawin kat sini. Hehehe...feeling2. Lagu favourite aku nih.

Dalam banyak-banyak menu. Menu old school (ayam masak merah + dalca/gulai daging + acar timun + kurma + air sirap) jugak yg menjadi kegemaran aku. Makan pulak bawah khemah. Kalau kenduri kawin dalam dewan2 yang besar yang penuh formal macam tak feel sangat lah. Hehehe..makan pun rasa tak puas. Tetiba mood kemaruk nasi kenduri pulak. Hai lah pak ngah Azim cepatlah kawin (hehehehe...tak senonoh betul kan, suruh org kawin semata-mata nak makan nasi kenduri puas-puas).


Nasi kenduri dari pak cik google





6 comments:

caliph shuriken said...

slalu diorg tnya soalan bonus bila nk kawen, erkk...

eLL said...

hehehe...soalan bonus sungguhkan...jawab jer insyaAllah moga2 cepatlah sampai turn saya. doa2kan saya yer makcik pakcik.

eLLa n aLia said...

old school punya menu jgak jadi kegemaran. samalah :)

Cik Z@i Pen@nG said...

mkn nasik kenduri smpai knyg...suka klau ada msk kurma daging...sedap

Cik Z@i Pen@nG said...

mkn nasik kenduri smpai knyg...suka klau ada msk kurma daging...sedap

Mummy Chubby said...

Cuti2 sekolah ni...plg skit kenduri kawen 5 buah rumah.cramp perot telan nasi minyak...