Saturday, June 9, 2012

Jadual EURO 2012


Deman bola sepak dah bermula. Kalau dulu kaum lelaki jer yang layan bola sepak ni. Sekarang ni dah ramai kaum wanita yang turut sama meminati sukan ini. Aku so-so ja. Tapi kalau ikut sejarah kalau time macam ni aku pun nak tak nak mesti tahu juga serba sikit sebabnya adik-adik aku dan suami pasti lebih bercakap pasal bola. TV pun sebolehnya dikuasai oleh kaum lelaki pada masa ini. Aku dulu layan jugak bola sepak ni tapi entah kenapa sekarang ni (4 thn kebelakangan ni) macam kurang layan sikit la.

Adik-adik aku ngan Ayah Azim dah lama sibuk cari jadual perlawanan untuk EURO 2012 ni. Terutama pak ngah Azim. Pak Ngah Azim memang kaki bola sungguh. Aku rasa kalau dia masuk kuiz pasal bola semua dia boleh jawab kot. Jom aku share kat korang sama jadual perlawanan EURO 2012 ni yer. Korang tak layan bola? Alahhh tak perlah, jom la tengok2 jer jadual ni. Cantik tau berwarna-warni. Kihkihkih...



Kredit untuk beritasemasa.com

Sesiapa yang nak tempek kat dinding boleh ambil yang ini.


korang tak nampak? boleh klik di sini

Kalau jadual mengikut kumpulan pulak. Mana team yang jadi favourite korang? Cer tengok

Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan A)


  • 8 Jun – 11:55 malam - POLAND vs GREECE
  • 9 Jun – 02:45 pagi - RUSSIA vs REP CZECH
  • 13 Jun – 02:45 pagi - POLAND vs RUSSIA
  • 13 Jun – 11:55 malam - GREECE vs REP CZECH
  • 17 Jun – 02:45 pagi - GREECE vs RUSSIA
  • 17 Jun – 02:45 pagi - REP CZECH vs POLAND


Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan B)

  • 9 Jun – 11:55 malam - BELANDA vs DENMARK
  • 10 Jun – 02:45 pagi - JERMAN vs PORTUGAL
  • 13 Jun – 11:55 malam - DENMARK vs PORTUGAL
  • 14 Jun – 02:45 pagi - BELANDA vs JERMAN
  • 18 Jun - 02:45 pagi - PORTUGAL vs BELANDA
  • 18 Jun – 02:45 pagi - DENMARK VS JERMAN


Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan C)

  • 10 Jun – 11:55 malam - SEPANYOL vs ITALI
  • 11 Jun– 02:45 pagi - IRELAND vs CROATIA
  • 14 Jun – 02:45 pagi - SEPANYOL vs IRELAND
  • 14 Jun – 11:55 malam - ITALI vs CROATIA
  • 18 Jun – 02:45 pagi - CROATIA vs SEPANYOL
  • 18 Jun – 02:45 pagi - ITALI vs IRELAND


Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan D)

  • 11 Jun – 11:55 malam - PERANCIS vs ENGLAND
  • 12 Jun – 02:45 pagi - UKRAINE vs SWEDEN
  • 15 Jun – 11:55 malam - SWEDEN vs ENGLAND
  • 16 Jun – 02:45 pagi - UKRAINE vs PERANCIS
  • 20 Jun – 02:45 pagi - ENGLAND vs UKRAINE
  • 20 Jun – 02:45 pagi - SWEDEN vs PERANCIS





Kepada peminat-peminat bola sepak. Selamat menonton dan menikmati Euro 2012.




0 comments: