Sunday, January 6, 2013

Motherhood




Entry pertama untuk tahun 2013.

Aku tertarik dengan entry Dr. Halina tentang motherhood. Tetiba rasa nak buat entry pasal motherhood juga. Hehehehe...

Motherhood is a choice you make everyday to put someone else's happiness and well-being ahead of your own.

Walaupun setiap hari kelam-kabut saja. 
Belum sampai pejabat dah letih, macam mana tu. 




Tapi...Setiap ibu atau wanita itu adalah SUPER POWERS
Seorang ibu boleh buat pelbagai perkara dalam satu masa.
Sambil berjalan ke tandas, seorang ibu masih sempat mengemas barang mainan yang bertaburan di atas lantai dan masih sempat ke dapur untuk mencuci cawan minuman yang kotor.  


Ada yang berkata jika kita seorang wanita, kita perlu.....
Korang setuju??? hahahahaha...
Seronok kalau jadi bos kat rumah...ehhhh kalau jadi bos kat rumah nanti orang panggil QUEEN CONTROL macam mana????
Fikir dan nilai sendiri mana yang terbaik. 


To all moms...
Untuk yang kawan-kawan juga. Nanti kalau datang bertandang tu faham-faham lah yer kalau yang ada anak kecik tu memangla rumah kadang-kala macam berselerak sikit (...kadang-kadang tu banyak kot). 
Setiap hari mengemas. Tapi sekejap saja dan berselerak balik. 
Ayah Azim cakap bila kita nak naik STAR CRUISE ni, hari-hari kita naik TONGKANG PECAH saja (...adoiiiii) hahahaha sekarang dia dah rasa sebab apa aku selalu bising sambil kemas rumah (hahahaha ...mulut ni memang suka bercakap. kalau aku tak bercakap tu maknanya something wrong same where)


The ABC's of Good Mom


Apa-apa pun penat ni akan hilang bila terpandang muka anak. Senyuman dari suami dan anak-anak bila sampai di rumah buat segala penat dan lelah hilang.














6 comments:

NARDtheNERD said...

motherhood, errr i lambat lagi kot nak masuk alam tu. :)

ishy77 said...

:) bila nak jd mak pulak ni..huhuh

el said...

motherhood a supermom terbaikkk hahah sokong semua sekali

Miz Fieza said...

mummy or mama or ibu always be a super duper mom!

Cikgu Bada said...

ingatkan motherboard tadi,,hee

Sis ieja said...

wee kalau nak tau puan ibu sis pun selalu bukak blog dr. halina ok. haha.