Thursday, November 22, 2012

Percaya Dan Tawakal



Semalam sedang aku berjalan-jalan melenggang kangkung untuk turun mencari sesuap nasi (sesuap ker? buka sepingan..:) ) tetiba ternampak pemandangan di bawah ni. 
Oitt...aku macam confius. Dari pemandangan aku rasanya buku dan beg. 
Mungkin beg student. tapi terfikir juga kenapa tinggal di sini.
Nak kata student ke toilet, tak mungkin sebab toilet bukan di situ. 
Tapi aku nampak kasut.
Ooooo...mungkin student jumpa lecturer kot.
Tapi otak yang rajin sangat fikir ni still berfikir
apasallah budak ni tinggalkan beg kat sini




Bila makin dekat, aku nampak dia tinggalkan sekali laptopnya
Korang nampak tak yang si hitam manis tu.
Itu laptop ya.
Aduihhh..kaya sungguh gerangan pemilik segala harta benda ini
Dia begitu yakin dan PERCAYA bahawa persekitaran yang dimiliki adalah selamat
dan sentiasa BerTAWAKAL di dalam setiap perbuatannya. 
Amin, moga2 apa yg difikirkan oleh pelajar itu menjadi doa dan diperkenankan oleh ALLAH
dan menjadikan kawasan sekitar ini bebas dari kegiatan mencuri dan mengambil harta benda milik orang lain. 


Atau adakah ini perangkap? CCTV dipasang untuk melihat adakah sesiapa yang berminat untuk mengambil barang-barang tersebut..
Ohhhh...tidak kalau ada CCTV mesti aku kena gelak sebab aku duk terhegeh-hegeh di situ mengambil gambar..
Dah terjebak ngan dunia blogger macam tu la. Semua nak ambil gambar. 

3 comments:

aTieYusof Family said...

Ha'ah lah kak..
perangkat CCTV kot...hehe
adakah patut letak mcm tu je...:)

el said...

nape x amek je bw g balai..hehe

Nens Collection said...

MB DIE TGGL DENGAN MENYEBUT NAMA ALLAH..IN SHAA ALLAH SELAMATKAN..;)