Wednesday, March 21, 2012

Jalan-jalan ke Bukit Merah Lake Town Resort

Rasanya awal tahun ni banyak aktiviti berjalan-jalan mengempiskan poket. Mungkin sebab dah pindah balik ke kampung halaman jadi baru terfikir nak berjalan-jalan. Dulu masa tinggal di lembah klang ataupun dalam bahasa orang KL depa sebut Klang Valley (hehehehe) yang asyik terfikir bila cuti adalah balik kampung oooOOoo balik kampung (hati girang).

Dua-tiga entry permulaan ni mungkin banyak berkisar mengenai lawatan ke sekitar kawasan utara semenanjung tanah air kita. Biasalah bercutian budget, mesti cari yang dekat-dekat dahulu.

Aktiviti jalan-jalan kami bermula dengan lawatan ke Bukit Merah Lake Town Resort dan seterusnya ke Taiping. Kami sebenarnya berhenti rehat sebentar saja di Bukit Merah Lake Town Resort, tiada aktiviti mandi mandi yer. Sebabnya kesemua ahli rombongan jenis suka berjalan-jalan, makan dan shopping tapi kurang berminat pada aktiviti taman tema air nihh (takut air kot).










Bukit Merah lake Town Resort
Di depan pintu masuk ke Bukit Merah Lake Town Resort


Bukit Merah lake Town Resort
Lepak jap lah..

Bukit Merah lake Town Resort
Ehh...nak pegi mana tu Azim

Bukit Merah lake Town Resort
Ooo..nak baca papan tanda rupanya

Bukit Merah lake Town Resort
Ada juga disediakan kolam memancing untuk kaki pancing melepaskan gian

Bukit Merah lake Town Resort
Pintu masuk ke Laketown Waterpark. Tarikan utama ke Bukit Merah

Bukit Merah lake Town Resort
Dah nak balik baru perasan peta disediakan

Dah selesai lawatan di kawasan sekitar Bukit Merah Laketown Resort

Kita teruskan lawatan ke Tasik Taiping

Esok kalau berkesempatan aku ceritakan pula jalan-jalan kami ke Bandar Taiping.

10 comments:

el said...

wahhh g bercuti2 eh
el x nah g Bukit Merah
mahal x tiket masuk tu

Niza Romli said...

penah pi sekali je kat bukit merah ni..mancing kat kolam tu macam senang je nk dpat...hehe

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Weekend ni my boss ada kat sana untuk Sambutan Hari Air Sedunia.
Tp saya x follow la sbb ada kelas (^^,)

POSH76 said...

tingin pulak nak kesini dah lama tak pi!!

Cheqna said...

1st n last pergi masa mula2 buka, sure dah byk berubah..tp samalah sy kurang minat aktiviti air :-D

eLL said...

el: pergi bercuti dekat2 je..percutian budget (hehehehe) tak masuk pun waterpark (harga tiket rm29) kalau masuk kat area2 luar tu free jer.
niza romli: mmg mudah jer memancing kat situ...hehehehe tu eksen jer tu mcm pemancing tegar
ms. yanfie: ooo..ada sambutan disitu yer...takper nanti ms. yanfie boleh pegi lagi bersama keluarga & kwn2
posh76: saya itulah kali pertama pergi...hehehe
cheqna: saya tulah baru pertama kali pergi..sbb family tak berapa suka aktiviti air sebab tulah rasanya dah lama baru sampai

tiefazatie said...

ifa xpernah dtg sini lg..hee

eLL said...

ifa: akak pun baru pertama kali nih sampai bukit merah

-SUPERGIRL- said...

COMELNYE BEBYYYY ;)

eLL said...

supergirl: hehehehe...bam bam nihh