Saturday, December 17, 2011

Letih nyerr...

Bukannyer banyak sangat pun yang aku buat setiap hari tapi still aku rasa letih...
Anak baru seorang dah mengeluh letih...Hehehe tapi dalam hati duk memasang angan-angan ingin menambah ahli keluarga...Hahaha semoga dimakbulkan Allah di tahun 2012..
Bila masuk bulan Disember jer aku mula rasa yang padat nyer jadual bulan nih...
Hahahaha..korang jgn salah sangka, bukan padat dengan kerja padat dengan aktiviti berjalan dan makan kenduri..
Last week kami sempat lagi ke pameran LIMA 2011 di Pulau Langkawi, org memang ramai sangat.
Pasal LIMA 2011 nanti aku buat entry lain yer..
Pasal rumah yang kami beli Alhamdulillah dah selesai prosesnya dan dah dapat pun kunci rumah..
Memandangkan sebelum ini rumah tersebut didiami oleh penyewa lelaki berstatus bujang maka hendaklah anda semua faham keadaan rumah tersebut ya (tetiba aku buat ayat skema raya nihh..hehehe)
Kami belum berjumpa dengan mana-mana kontraktor yer untuk bincang pasal ubahsuai.
Ini pun buat aku letih, apa yang aku bayangkan tak dapat dibayangkan oleh Mr. Ayah (apasal tetiba time ni susah betul kami punya chemistry nak bersatu nihh).
Kami beli rumah murah jer, itu jer yang termampu..Terima kasih yer Mr. Ayah..
Korang nak tengok rumah tu? Kang korang terkejut kottt...Faham-fahamlah rumah secondhand (ini Mr. Ayah yg bagi gelaran yer)
Nantilah yer aku cuba usahakan untuk membuat entry pasal rumah tu...
Bulan disember juga Mr. Ayah cukup sibuk dengan kerja di pejabat dan juga urusan keluarga di kampung..jadi aku terpaksalah berlakon menjadi seorang yang independent (...yelah sangatkan)...
Kalau menjadi yang menurut perintah nih pun meletihkan juga (dalam konteks kerjaya yer)
Esok pagi nak balik Penang. Suka kalau balik Penang. Dari sebelum kawin lagi aku suka ke Penang sebab bagi aku Penang ada segala-galanya (...ditekankan bagi pendapat akula..lain orang lain pendapat nyer..)
Penang ada pantai yang membuatkan aku rasa bercuti di pulau peranginan..Penang pun ada shopping complex yang besar dan complete untuk menipiskan poket aku. Sebab itulah aku suka...(pssttt...sebelum pergi shopping aku janji pakai duit sendiri, bila sampai sana kena buat muka sedih sikit untuk meraih simpati. Selalunya berjaya juga taktik ni. Tapi...ada tapi nyer lepas tu mesti aku kena pau balik dengan Mr. Ayah)
Selamat berhujung minggu semua...Jam dah menunjukkan pukul 12 malam tapi ada selonggok baju lagi yang nak kena lipat...Ohhh..tengok jer aku dah rasa letih..
Bukan mengeluh tapi saat ini aku merasa letih neyrrr....
Hehehe...



1 comments:

maCy said...

adatlah tu tentang rumah.. evn rumah abah sekarang ni dah pencen baru la dapat tambah2 kabinet macam2. dah pencen tu..

semoga beroleh rezeki dari Nya :)