Monday, February 7, 2011

Pemilik Bersama: Kekanda Adinda

Lirik lagu ni ringkas dan sempoi tp mendalam juga maksudnya tu. Mula2 Mr. Hubby la yg suka dulu lagu ni dah dengan aku sekali terpengaruh..aku kalau nyanyi aku tambah skit lirik tu...

Oh kekanda jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh kanda jangan dengki
Tak lama lagi dinda goyang kaki
Gaji dinda kanda yang bagi


Seronok dengar lagu ni macam cute jerkan lagu nih..cumelll sangat..
Tapi sebenarnya dilema dalam lagu ni ada serba sikit kami pernah alami.

Tapi yang tertulis dalam lirik "Kita cuba komunikasi"

Dilema tu berjaya diselesaikan dan kami gumbira dengan penyelesaiannya..hahaha..
Ok..jom sama2 enjoy dengar lagu ni..jom dengar banyak2 kali..nak perasan remaja sat..
Jom kanda kita feeling sama2 (ada yg muntah ijau dengar aku panggil kanda nihh)
Tak jiwang kan Mr. Hubby tu...Epp..eppp..jiwang dia, i saja yg tau (hahahaha..)

Klip video ni Makcik Youtube yg kasi



Lirik Kekanda Adinda – Atilia & Monoloque (OST 8 Bulan)
Oh kekanda jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh adinda kanda mana dengki
Malah kanda support bini

Jadi dinda mahu mengambil masa
Tapi kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi kanda mahu cahaya mata


Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adinda tolong jangan lekas curiga
Lekas cemburu buta
Oh kekanda dinda perlu berhati-hati
Tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime terlebih masa
Itu yang dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira dewataku
Mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja intan permata
Mari ikut cara kanda
Bagaimana bagaimana kita nak selesaikannya
Apa keputusannya

Oh kekanda mari nyawa
Kita cuba komunikasi
Oh adinda mari sayang
Kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati
Kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi sikap toleransi
Itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang perdana
Dinda yang utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

0 comments: