Wednesday, June 13, 2012

Monday, June 11, 2012

Korang Kenal Tak Ini Budak?


Amacam? Ada gaya tak? Hehehe...


Bergaya di atas kerusi pinjam dari tuan kedai buah-buahan di Padang Besar. Terus di takle oleh anak gadis tuan kedai.

Macho tak? Huhuhu.. tu bukan buat gaya macho. Tapi buat muka sedih sambil memandang kedai mainan kat depan. Ayat-ayat godaan dia tak berjaya nak leburkan hati ibu yang kedekk.



Superstar? Ni kerja Azim dan ayah time boring sebab ibu membuta. Malas nak layan dua beranak yang suka berlawak dan berkuntau. Jadi ikut suka korang la. Jangan sepah lebih2 sudah, kang ada yang ada yang kena tahan telinga sambil muka tersengih dengan public speaking dari ibu.


Hensem tak saya? Ni gaya terbaru yang dia suka buat. Pastu tanya enchem?
Aku mesti tanya balik sapa yang hensem?
Penuh yakin menjawab -Ajimmmm

Bila dah tengok korang rasa kenal tak budak ini. Budak ni sekarang sudah panjang akalnya. Dah banyak kerenah dan banyak permintaan. Pandai buat lawak pulak tu sekarang ni. Hobi terbaru dia adalah memakai cermin mata hitam. Kalau berjalan dia akan bawa cermin mata hitam dia. Tapi aku tak bagi pakai lama-lama sangat. Aku suruh dia pegang jer. Dah 3 cermin mata yang dia ada. Semua hasil dia mempau ayah dia di stesyen minyak. Tempat favourite Azim adalah kedai minyak. Mungkin sebab dia rasa kat kedai minyak tu ada banyak barang yang dia suka kot. Asal nak keluar jer ajak pegi kedai minyak. Dah nampak kedai minyak dia suruh singgah la pulak. So, bila nampak kedai minyak kitaorang akan cakap, ok Azim kata bye-bye kedai minyak, lain kali Azim datang yer. Hehehe, dengan muka terpaksa rela dia pun melambai-lambai kedai minyak, byeeeeeeee (dengan muak yang sedih).

Tak dapek ler ibu ngan ayah ko nak bawa gi kedai minyak selalu. Asyik kena pau jer. Udah lah barang-barang di kedai minyak lebih mahal dari kedai biasa.







Saturday, June 9, 2012

Jadual EURO 2012


Deman bola sepak dah bermula. Kalau dulu kaum lelaki jer yang layan bola sepak ni. Sekarang ni dah ramai kaum wanita yang turut sama meminati sukan ini. Aku so-so ja. Tapi kalau ikut sejarah kalau time macam ni aku pun nak tak nak mesti tahu juga serba sikit sebabnya adik-adik aku dan suami pasti lebih bercakap pasal bola. TV pun sebolehnya dikuasai oleh kaum lelaki pada masa ini. Aku dulu layan jugak bola sepak ni tapi entah kenapa sekarang ni (4 thn kebelakangan ni) macam kurang layan sikit la.

Adik-adik aku ngan Ayah Azim dah lama sibuk cari jadual perlawanan untuk EURO 2012 ni. Terutama pak ngah Azim. Pak Ngah Azim memang kaki bola sungguh. Aku rasa kalau dia masuk kuiz pasal bola semua dia boleh jawab kot. Jom aku share kat korang sama jadual perlawanan EURO 2012 ni yer. Korang tak layan bola? Alahhh tak perlah, jom la tengok2 jer jadual ni. Cantik tau berwarna-warni. Kihkihkih...



Kredit untuk beritasemasa.com

Sesiapa yang nak tempek kat dinding boleh ambil yang ini.


korang tak nampak? boleh klik di sini

Kalau jadual mengikut kumpulan pulak. Mana team yang jadi favourite korang? Cer tengok

Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan A)


  • 8 Jun – 11:55 malam - POLAND vs GREECE
  • 9 Jun – 02:45 pagi - RUSSIA vs REP CZECH
  • 13 Jun – 02:45 pagi - POLAND vs RUSSIA
  • 13 Jun – 11:55 malam - GREECE vs REP CZECH
  • 17 Jun – 02:45 pagi - GREECE vs RUSSIA
  • 17 Jun – 02:45 pagi - REP CZECH vs POLAND


Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan B)

  • 9 Jun – 11:55 malam - BELANDA vs DENMARK
  • 10 Jun – 02:45 pagi - JERMAN vs PORTUGAL
  • 13 Jun – 11:55 malam - DENMARK vs PORTUGAL
  • 14 Jun – 02:45 pagi - BELANDA vs JERMAN
  • 18 Jun - 02:45 pagi - PORTUGAL vs BELANDA
  • 18 Jun – 02:45 pagi - DENMARK VS JERMAN


Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan C)

  • 10 Jun – 11:55 malam - SEPANYOL vs ITALI
  • 11 Jun– 02:45 pagi - IRELAND vs CROATIA
  • 14 Jun – 02:45 pagi - SEPANYOL vs IRELAND
  • 14 Jun – 11:55 malam - ITALI vs CROATIA
  • 18 Jun – 02:45 pagi - CROATIA vs SEPANYOL
  • 18 Jun – 02:45 pagi - ITALI vs IRELAND


Jadual Perlawanan EURO 2012 (Kumpulan D)

  • 11 Jun – 11:55 malam - PERANCIS vs ENGLAND
  • 12 Jun – 02:45 pagi - UKRAINE vs SWEDEN
  • 15 Jun – 11:55 malam - SWEDEN vs ENGLAND
  • 16 Jun – 02:45 pagi - UKRAINE vs PERANCIS
  • 20 Jun – 02:45 pagi - ENGLAND vs UKRAINE
  • 20 Jun – 02:45 pagi - SWEDEN vs PERANCIS





Kepada peminat-peminat bola sepak. Selamat menonton dan menikmati Euro 2012.




Sunday, June 3, 2012

Kenduri Kawin....Kompang dipalu pengantin baru

Asal cuti sekolah jer mesti banyak terima jemputan kawin. Paling banyak aku terima semalam (2 jun 2012) tapi tak boleh attend sebab ada saudara dekat aku yang kenduri. Seronok wei dapat makan nasi minyak, ayam masak merah, gulai daging, kurma dan air sirap (air sirap rumah kenduri mmg best). Marbeless sungguh. Kena pulak semalam pihak pengantin sediakan banyak kuih-muih. Wah-wahh..dengan penuh tak malu berulang kali pegi makan ker. Hahahaha....

Makan kenduri sambil dengar lagu kawin. Pastu sibuk nak tengok pengantin (macam dah tak boleh tengok lain kali). Dah nama kenduri kawin mestilah nak tengok pengantin kan.

Jom layan lagu kenduri kawin kat sini. Hehehe...feeling2. Lagu favourite aku nih.

Dalam banyak-banyak menu. Menu old school (ayam masak merah + dalca/gulai daging + acar timun + kurma + air sirap) jugak yg menjadi kegemaran aku. Makan pulak bawah khemah. Kalau kenduri kawin dalam dewan2 yang besar yang penuh formal macam tak feel sangat lah. Hehehe..makan pun rasa tak puas. Tetiba mood kemaruk nasi kenduri pulak. Hai lah pak ngah Azim cepatlah kawin (hehehehe...tak senonoh betul kan, suruh org kawin semata-mata nak makan nasi kenduri puas-puas).


Nasi kenduri dari pak cik google